22 Haziran 2015 Pazartesi

sodalı kabak kızartması


Malzemeler:

  • 2 adet kabak
Sos İçin:
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • tuz
Kızartmak İçin:

  • sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • kuru nane
  • pul biber

Yapılışı:


Kabakların kabukları kazınır ve verev olarak dilimlenir. Bir kasede sos için gerekli malzemeler çırpılır. Kabaklar bu sosa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt, kuru nane  ile karıştırılır. Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve pul biber serpilerek servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder