Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt (ılık)
- 1 çay bardağı su (ılık)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım paket instant kuru hamur mayası
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- aldığı kadar un
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- karabiber
- kırmızı toz biber
- kekik
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- biraz su
- sosis
- sucuk
- salam
- zeytin
- domates
- yeşil biber
- kapya biber (kırmızı biber)
- beyaz peynir
- kaşar peyniri rendesi
Hamur malzemeleri bir sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Üzeri örtülerek hamur kabarana kadar yaklaşık bir saat dinlendirilir. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine hamur elle bastırılarak yayılır. Üzerine bir kasede çırpılmış olan salçalı sosu gezdirilir. Üzeri kaşar peyniri hariç harç malzemeleri ile süslenir. Pişmesine yakın kaşar peyniri serpilir. Tekrar fırına verilerek kaşar peyniri eriyene kadar birkaç dakika daha bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder