Malzemeler:
- 1 paket (140 gr.) kemalpaşa tatlısı
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Muhallebi İçin:
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı un
- yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 4 su bardağı süt
Üzeri İçin:
- hindistan cevizi
Kemalpaşa tatlısı paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. Daha sonra bir kaba alınarak şerbetinin süzülmesi beklenir. Bu arada muhallebi hazırlanır. Nişasta, un ve şeker tencereye alınarak karıştırılır. Üzerine süt eklenerek ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak koyulaşıp kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan alınarak hemen vanilya ve hindistan ceviz eklenir ve karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Kase veya kuplara önce 3 adet kemalpaşa tatlısı konulur. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür. Üzerine birer adet kemal paşa tatlısı yerleştirilir. Dolapta soğutulur. Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder