27 Haziran 2015 Cumartesi

garnitürlü makarna


Malzemeler:

  • yarım paket makarna
  • su 
  • tuz
  • biraz sıvı yağ


Garnitürlü Harcı İçin:

  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber (kırmızı biber)
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük domates (rende)
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı garnitür (haşlanmış patates,havuç,bezelye)
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber
  • kuru nane
  • kekik
  • biraz su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:


Makarna, su, tuz ve biraz sıvı yağ ile haşlanır ve süzülür. Harcı hazırlanır. Bunun için sıvı yağ ve tereyağı ile önce küçük doğranmış soğan ve biberler kavrulur.Salçalar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra domates rendesi, sarımsak, tuz ve baharat ilave edilir. Bu sos çok az su ilavesi ile biraz inceltilir. En son garnitür ve haşlanan makarnalar katılarak iyice karıştırılır ve ocaktan alınır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder