Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday
- 1 soğan
- 2 çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 büyük domates (rende)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı su
Buğday bir gece önce üzerini geçecek kadar su ile 4- 5 dakika kaynatılır. Ertesi gün suyu süzülür. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. Önce küçük doğranmış soğan ve halka halka kesilmiş biberler kavrulur. Daha sonra salçalar ve domates rendesi eklenerek kavrulmaya devam edilir. Haşlanmış olan buğdaylarda eklenerek birkaç kez karıştırılır. Su ,tuz ve karabiber ilavesi ile pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder