Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 soğan
- yarım kg. ıspanak
- tuz
- karabiber
- 2 çay kaşığı şeker
- 100 gr. beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- birkaç damla sıvı yağ
- susam
Yapılışı:
Önce içi hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğanlar kavrulur. Daha sonra kıyılmış ıspanaklar, tuz, karabiber ve toz şeker eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ispanaklar yumuşadığında ocaktan alınarak ılınması beklenir. Daha sonra beyaz peynir de eklenerek karıştırılır.
Hamur malzemeleri sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Elle bastırılarak çay tabağından biraz daha büyük açılır. Bir ucuna iç harcı konulur. Rulo sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bir kasede yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır. Poğaçaların üzerine sürülür. Susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Mımm nefis olmuşş..ellerine sağlık..
YanıtlaSilPoğaçalar çok güzel görünüyor. ıspanaklı olması da ayrıca ilgi çekici.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
YanıtlaSil