Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 2 yumurta
- yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- yarım paket margarin (yumuşak)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
- 6 adet elma rendesi
- yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
- tarçın
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- hindistan cevizi
Önce iç harcı hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için elma rendesi ve şeker ocakta elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra tarçın ve ceviz eklenerek karıştırılır. Şerbeti de ocakta kaynayana kadar pişirilip soğumaya bırakılır. Hamur için gerekli malzemelerde bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır. Soğumuş olan elmalı içten konulur. Hamur kapatılarak yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Kurabiyeler sıcakken üzerine soğumuş şerbeti gezdirilir. Kurabiyelerin üzeri hindistan cevizine batırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder