30 Mart 2015 Pazartesi

hürrem gözü tatlısı (kivi jöleli tatlı)


Malzemeler:

  • 1 paket kivi- yeşil elma aromalı bitkisel jel (jöle)
  • 2 adet kivi (dilimlenmiş)
  • pötibör bisküvi

Muhallebi İçin:
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: 


Jel (jöle) üzerinde yazılan tarife göre hazırlanır. Cam kaseler ıslanır. Jel kaselere paylaştırılır. Üzerine halka halka doğranmış olan kividen bir dilim konulur. Daha sonra muhallebi hazırlanır. Margarin ve sıvı yağ tencereye alınır. Üzerine un ilave edilerek biraz kavrulur. Üzerine süt ve şekerde katılarak ocakta kaynayana  kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenerek mikserle birkaç dakika karıştırılır. Ilınınca muhallebiden jelin üzerine biraz eklenir. Üzerine birer adet bütün halde pötibör bisküvi konulur. Üzeri tekrar muhallebi ile kapatılır. Dolapta soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkarılır.


2 yorum:

  1. Ne kadar da farklı bir tatlı.. İsmi de çok hoş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil