Malzemeler:
Köfte İçin:
- 1.5 su bardağı bulgur
- sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 1 soğan (küçük doğranmış)
- 2 çorba kaşığı un
- tuz
- karabiber
- pul biber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- kırmızı toz biber
- kuru nane
- biraz su (açmak için)
Bulgur bir kaseye alınır. Üzerine geçecek kadar sıcak su eklenerek kapağı kapalı demlenmeye bırakılır. Suyunu çekince içerisine soğan, un, tuz ve baharatlar eklenerek el ıslatılarak yoğrulur. Küçük parmak şeklinde köfteler hazırlanır. Tencereye yeteri kadar su alınır. Kaynayınca tuz atılır. Köfteler de eklenerek haşlanır. Kevgirle servis tabağına çıkarılır. Soğuması beklenir. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son ocakta pişirilmiş salçalı sos gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder