2 Şubat 2015 Pazartesi

samsa tatlısı


Malzemeler:

  • 8 adet kare milföy hamuru 
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı şeker

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı

Şerbeti İçin:

  • 1 .5 su bardağı şeker
  • 1.5  su bardağı su
  • birkaç damla limon suyu
Yapılışı:


Önce şerbeti hazırlanır. Bunun için limon suyu hariç gerekli malzemeler ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır. En son limon suyu eklenerek birkaç taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Milföy hamurları dolaptan çıkarıldıktan sonra yumuşaması beklenir. İçi hazırlanır. Ceviz, şeker ve yumurta akı bir kasede karıştırılır. Yumuşamış milföy hamurlarının sadece bir ucuna hazırlanan iç konulduktan rulo sarılır. Sarılan hamurlar bıçakla ikiye kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra  birkaç dakika ilk sıcaklığının çıkması beklenir. Daha sonra iyice soğutulmuş şerbeti üzerine gezdirilir.



2 yorum: