Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 yumurta (birinin akı iç harcı için ayrılır)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt (veya süt)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- yarım çay bardağı damla çikolata
Kek için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak çırpılır. Ayrı yerde yumurta akı, hindistan cevizi ve pudra şekeri karıştırılarak yoğrulur. Bu harçtan parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Cevizden daha küçük toplar hazırlanır. Küçük kek veya muffin kalıpları yağlanarak un serpilir. Kek hamurundan bir kaşık konulur. Kek hamurunun üzerine hazırlanan hindistan cevizli toplardan bir tane konulur. Üzerine tekrar bir kaşık kek hamurundan konularak hindistan cevizli topun üzeri kek hamuru ile kapatılır. Kalıplar fırın tepsisine dizilerek 180 dereceli fırında pişirilir. Bu arada çikolata sosu hazırlanır. Margarin ve sıvı yağ ocağa alınır. Margarin erimeye başladığında üzerine pudra şekeri, kakao ve damla çikolata eklenerek karıştırılır. Keklerin üzeri sos henüz sıcak haldeyken bu sosa batırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder