19 Şubat 2015 Perşembe

meyve soslu tatlı



Malzemeler:

Keki İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı yoğurt (veya süt)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 2 su bardağı un


Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı süt (soğuk)

Üzeri İçin:
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket meyveli sos (çilekli veya orman meyveli)
Süslemek İçin:
  • hindistan cevizi


Yapılışı:


Kek için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak çırpılır. Yağlanıp un serpilmiş yuvarlak bir tepsiye dökülerek 175 dereceli fırında pişirilir. Krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanır ve dolapta soğutulur. Meyveli sosta ocakta su ile üzerindeki tarife göre hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek fırından çıktıktan sonra ılınması beklenir. Ilınınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Kek iyice soğuduğunda üzeri krem şanti ile kaplanır. En son üzerine meyveli sos gezdirilir. Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder