Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı yoğurt (veya süt)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (soğuk)
Üzeri İçin:
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 paket meyveli sos (çilekli veya orman meyveli)
- hindistan cevizi
Kek için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak çırpılır. Yağlanıp un serpilmiş yuvarlak bir tepsiye dökülerek 175 dereceli fırında pişirilir. Krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanır ve dolapta soğutulur. Meyveli sosta ocakta su ile üzerindeki tarife göre hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek fırından çıktıktan sonra ılınması beklenir. Ilınınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirilir. Kek iyice soğuduğunda üzeri krem şanti ile kaplanır. En son üzerine meyveli sos gezdirilir. Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder