Malzemeler:
- 1.5 paket pötibör bisküvi
- 5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı un
- 8 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 kase vişne (taze veya dondurulmuş)
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Muhallebi için gerekli malzemeler tencereye alınır. Ocakta sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra henüz sıcakken margarin ve vanilya eklenerek karıştırılır. Bisküviler bir sıra halinde ıslatılmış tepsiye dizilir. Muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır. Üzerine tekrar bisküviler dizilir. Bisküvinin üzeri muhallebiyle kapatılır . Üzerine 2 çorba kaşığı şeker ve 1 su bardağı suyla bir taşım kaynatılan vişneler dizilir. Vişneler alındıktan sonra geriye kalan vişne suyuna 2 çorba kaşığı şeker ve biraz su ile ezilmiş nişasta eklenerek ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra tepsideki vişnelerin üzerine gezdirilir. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi veya yeşil fıstık serperek servis yapabilirsiniz
Çok şık olmuş vişneyi tatlılara çok yakıştırıyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim.. evet bende vişneli sütlü tatlılar seviyorum. hem görünüşü şık oluyor hemde lezzetli :)
SilYanıtlaSil