10 Ağustos 2014 Pazar

çatal çörek


Malzemeler:

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket margarin (yumuşak)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 50 gr. kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • tuz
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 su bardağı)

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu
Yapılışı:


Hamur için gerekli malzemeler bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparılır. Elle rulo yapılarak uzatılır ve iki çubuk elde edilir. Bu iki çubuğun uçları ortası açık kalacak şekilde birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder