Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım paket instant kuru hamur mayası
- 1 su bardağı ılık su
- aldığı kadar un
- sıvı yağ
- susam
- çörek otu
Yapılışı:
Ilık süt ve şeker karıştırılır. Sıvı yağ ve ılık suda eklenir. Tuz ve kuru maya una karıştırılarak eklenir. Bütün malzemeler yoğrulur. Hamurun üzeri örtülerek kabarana kadar yaklaşık 1 saat dinlendirilir. Kabaran hamurdan parçalar koparılır. Elde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine biraz sıvı yağ sürülür. Susam ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında pişirilir.
Merhaba ellerine sağlık süperler, mimlendin haber vereyim dedim. Sevgilerr
YanıtlaSilteşekkür ederim. sevgiler
Sil