Malzemeler:
- 2 yufka
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kapya biber (kırmızı biber)
- 2 yeşil biber
- 1 tatlı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1.5 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- susam
- çörek otu
Yapılışı:
Sıvı yağ ile küçük doğranmış soğan, ince kıyılmış yeşil ve kırmızı biberler kavrulur. Salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. En son haşlanmış yeşil mercimek, tuz ve baharatlarda katılarak bir iki kez çevrildikten sonra ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır. Sosu için gerekli malzemeler bir kasede çırpılır. Bir yufka bütün olarak serilir. Üçgen olarak sekize kesilir. Sosu üstüne sürülür. Geniş ucuna iç harcı konulur. Rulo sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür. Susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
harika bir börek olmuş, elinize sağlık, mutlu bayramlar...
YanıtlaSilteşekkür ederim. iyi bayramlar
Sil