Malzemeler:
- 3 patlıcan
- yeteri kadar su
- tuz
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 3 - 4 adet domates
- tuz
- karabiber
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- sarımsaklı yoğurt
Patlıcanlar alacalı soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tencereye alınır. Üzerine yeteri kadar su ve tuz konularak haşlanır daha sonra süzülür. Ayrı yerde sosu hazırlanır. Sıvı yağda önce küçük doğranmış soğanlar kavrulur. Halka halka doğranmış biberler eklenerek biraz daha kavrulur. Daha sonra küçük doğranmış veya ezilmiş sarımsaklar, iri küpler halinde doğranmış domatesler, tuz ve karabiber eklenir. Patlıcanlar servis tabağına alınır. Hazırlanan bu sos üzerine dökülür. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder