Malzemeler:
- 250 gr. dana (veya kuzu) eti
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 domates
- tuz
- karabiber
- kekik
- 2 patlıcan (közlenmiş)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- tuz
Et biraz su ile yumuşayana kadar pişirilir. Ayrı bir yerde sıvı yağ ve tereyağ ile önce küçük doğranmış soğan ve ince kıyılmış yeşil biberler kavrulur. Daha sonra sarımsak, salçalar ve küçük doğranmış domateslerde eklenerek bir süre daha kavrulur. En son etler, tuz, karabiber ve kekik eklenerek biraz çevrildikten sonra ocaktan alınır.
Beğendinin Hazırlanışı: Sıvı yağ tencereye alınır. Un eklenir ve rengi biraz sararana kadar kavrulur. Üzerine süt ilave edilir ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadığında kıyılmış köz patlıcan ve tuz eklenir. Biraz karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis tabağına önce beğendi konulur. Üzerine etler alınarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder