Malzemeler:
Patates İçin:
- 2 patates
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Tavuk İçin:
- 2 parça tavuk eti
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- kekik
- köri
- pul biber
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
Kızartmak İçin:
- sıvı yağ
Dilimlenmiş çiğ patatesler un, nişasta ve kabartma tozuna bulanarak kızgın sıvı yağ ile kızartılır. Tavuk etleri ince uzun doğranır. Sos için gerekli malzemeler bir kasede çırpılır. Tavuklar bu sosta birkaç dakika bekletildikten sonra ayrı bir kasede karıştırılmış olan un ve galeta ununa bulanarak kızgın sıvı yağ ile kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder