Malzemeler:
- 6 orta boy patates (haşlanmış)
- tuz
- karabiber
- yarım çay bardağı su
- 200 gr. kıyma
- 1 soğan
- 2 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz
- karabiber
- kekik
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Beşamel Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- tuz
- kaşar peyniri rendesi
Haşlanmış patatesler halka halka dilimlenerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile önce soğan ve biberler kavrulur. Daha sonra kıymada eklenerek kavrulmaya devam edilir. Salçalar, tuz ve baharatlarda ilave edilir ve salçalar kavrulunca ocaktan alınır. Bu harç tepsiye dizilmiş olan patateslerin üzerine dökülür. Beşamel sos için; sıvı yağ ile un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt eklenerek sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. En son tuz katılarak ocaktan alınır. Kıymalı harcın üzeri beşamel sos ile kaplanır. Tepsiye yarım çay bardağı su dökülür ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirilir. Fırından aldıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.
Nefis bir tarif...Patatesi zaten çok seviyoruz... farklı lezzetler denemek çok iyi olacak... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim Nahide hanım,sizinde şimdiden elinize sağlık
Sil