Malzemeler:
- 4 patates (haşlanmış)
- 1 büyük havuç
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- biraz limon suyu
- birkaç dal maydanoz (kıyılmış)
- tuz
- karabiber
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- kırmızı toz biber
- kuru nane
- biraz su
Patatesler sıcak haldeyken ezilir.Yine henüz sıcakken içine çiğ havuç rendesi ve tereyağı eklenerek karıştırılır. Diğer malzemelerde eklenerek yoğrulur. Parçalar koparılarak yuvarlanır ve ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son ocakta pişirilmiş salçalı sosu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder