Malzemeler:
Muhallebi İçin:
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı süt
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
Süslemek İçin:
- hindistan cevizi
- damla çikolata
- tuzsuz yer fıstığı
Muhallebi için gereken malzemeler tencereye alınarak sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Portakal sosu da aynı şekilde ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir. Kuplara veya kaselere önce muhallebi daha sonra üzerine portakal sosu konulur. Üzeri süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder