6 Aralık 2014 Cumartesi

yoğurtlu barbunya salatası



Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru barbunya (haşlanmış-süzülmüş)
  • 6 adet mantar (haşlanmış ve iri küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (közlenmiş ve küp küp doğranmış)
  • 3 sivri biber (halka halka doğranmış)
  • 3 kornişon turşu (küp küp doğranmış)
  • 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
  • maydanoz  (kıyılmış)
  • tuz
  • pul biber
  • sıvı yağ

Sosu İçin:
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Yapılışı:


Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber ve sıvı yağ gezdirilerek karıştırılır. En son üzerine bir kasede çırpılmış olan yoğurtlu ve mayonezli sosu gezdirilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder