Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru barbunya (haşlanmış-süzülmüş)
- 6 adet mantar (haşlanmış ve iri küpler halinde doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber (közlenmiş ve küp küp doğranmış)
- 3 sivri biber (halka halka doğranmış)
- 3 kornişon turşu (küp küp doğranmış)
- 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
- maydanoz (kıyılmış)
- tuz
- pul biber
- sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber ve sıvı yağ gezdirilerek karıştırılır. En son üzerine bir kasede çırpılmış olan yoğurtlu ve mayonezli sosu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder