10 Aralık 2014 Çarşamba

ev yapımı portakallı lokum



Malzemeler:

  • 4.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 1 tane büyük limon tuzu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1.5 su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı ceviz (veya fındık) (iri dövülmüş)

Üzeri İçin:

  • hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:


3 bardak su ile şekerin tamamı bir tencereye alınır. Limon tuzu da eklenerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir yerde nişasta, geriye kalan 1.5 su bardağı su  ile eritilir. İçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. Bu karışım ocakta kaynamakta olan şerbetin içine yavaş yavaş sürekli karıştırılarak dökülür. Karıştırılarak koyulaşana kadar 20-25 dk kaynatılır. Ocaktan alınarak ceviz veya fındık eklenir. Hazırlanan lokum bir tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir. Kare dilimlenir. Her tarafı hindistan cevizine bulanır. 
(Not: Lokumu çabuk katılaşması için dondurucuya koymayın. Çıkardığınızda lokumunuz sulanır.)







2 yorum:

  1. mutlaka deneyecegim.notumu aldım.sonucu bildiririm.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, sonucu bekliyorum, umarım beğenirsiniz.

      Sil