15 Ekim 2013 Salı

kavurma

Kurban kavurması Bayramın olmazsa olmazıdır. Herkes nasıl yapıldığını bilir ama bir iki noktaya dikkat ederek daha yumuşak ve lezzetli kavurma elde etmek mümkün. Öncelikle eti dinlendirmek, kısık ateşte uzun sürede pişirmek ve sertleşmemesi için tuzunu en son eklemek birkaç önemli püf noktası...


Malzemeler:
  • 500 gr. dana kuşbaşı et
  • yeteri kadar su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • kekik (isteğe göre)
Yapılışı:

Dana eti tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlanır. (Suyunu çekmişse ve et sertse biraz daha su ilave edilir.) Suyunu çekince sıvı yağ ilavesi ile iyice kavrulur. En son tuz, karabiber ve kekik eklenerek ocaktan alınır. Pilav veya patates püresi ile servis yapılabilir.





Diğer et yemekleri tariflerime buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder