Malzemeler:
- 2 su bardağı nohut (haşlanmış)
- 1 soğan
- 2 yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 domates
- 1 diş sarımsak
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- yarım çay bardağı su
Üzeri İçin:
- sarımsaklı yoğurt
- pul biber
- kuru nane
Süslemek İçin:
- maydanoz yaprakları
Yapılışı:
Sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğanlar ve yeşil biberler kavrulur. Daha sonra salçalar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küçük doğranmış domates,sarımsak,tuz ve baharatlar eklenir. Haşlanmış olan nohutlar da ilave edilerek biraz çevrilir. Hepsi kavrulduktan sonra en son su ilavesi ile biraz pişirilir.Servis tabağına alınır. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber ve kuru nane serpilir. Maydanoz yapraklarıyla süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder