Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin akı üstü için ayrılır)
- 7 çorba kaşığı şeker
- 125 gr. margarin (yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
Üzeri İçin:
- 1 yumurta akı
- mavi haşhaş tohumu
- ceviz (dövülmüş)
- hindistan cevizi
- susam
Bütün malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Üzeri önce yumurta akına daha sonra bazıları haşhaş tohumuna bazıları da ceviz, hindistan cevizi ve susama batırılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder