Malzemeler:
- 1 kg. ıspanak
- su (haşlamak için)
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz fazla süt
- tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- tuz
- pul biber
Ispanakların sapları temizlenir ve yıkanır. Sadece yaprakları kaynamış suda haşlanır ve süzülür. Ispanakların fazla suyu sıkılarak kıyılır. Ayrı bir yerde sıvı yağ ile un kavrulur. Un biraz kavrulduğunda süt ilave edilerek sürekli karıştırılır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynamaya başladığında kıyılmış ıspanak yaprakları ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Ocaktan alınır. Soğuyunca üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür ve pul biber serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder