8 Şubat 2016 Pazartesi

çıtır patates ve çıtır tavuk


Malzemeler:

Patates İçin:

  • 2 patates
Bulamak İçin:
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Tavuk İçin:

  • 2 parça tavuk eti
Sosu İçin:
  • çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • köri
  • pul biber
Bulamak İçin:

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı galeta unu

Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Yapılışı:


Dilimlenmiş  çiğ patatesler un, nişasta ve kabartma tozuna bulanarak kızgın sıvı yağ ile kızartılır. Tavuk etleri ince uzun doğranır. Sos için gerekli malzemeler bir kasede çırpılır. Tavuklar bu sosta birkaç dakika bekletildikten sonra ayrı bir kasede karıştırılmış olan un ve galeta ununa bulanarak kızgın sıvı yağ ile kızartılır.