31 Aralık 2014 Çarşamba
13 Aralık 2014 Cumartesi
tahinli kek
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı şeker (az tatlı sevenler için 1.5 su bardağı)
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- susam
Bütün malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak çırpılır. Yağlanıp un serpilmiş yuvarlak kek kalıbının her yanına susam serpilir. Hazırlanan kek hamuru dökülür. 170 dereceli fırında pişirilir.
10 Aralık 2014 Çarşamba
ev yapımı portakallı lokum
Malzemeler:
- 4.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 tane büyük limon tuzu
- 1 su bardağı portakal suyu
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 1.5 su bardağı nişasta
- yarım su bardağı ceviz (veya fındık) (iri dövülmüş)
Üzeri İçin:
- hindistan cevizi rendesi
3 bardak su ile şekerin tamamı bir tencereye alınır. Limon tuzu da eklenerek ocakta kaynatılır. Ayrı bir yerde nişasta, geriye kalan 1.5 su bardağı su ile eritilir. İçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenerek karıştırılır. Bu karışım ocakta kaynamakta olan şerbetin içine yavaş yavaş sürekli karıştırılarak dökülür. Karıştırılarak koyulaşana kadar 20-25 dk kaynatılır. Ocaktan alınarak ceviz veya fındık eklenir. Hazırlanan lokum bir tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir. Kare dilimlenir. Her tarafı hindistan cevizine bulanır.
(Not: Lokumu çabuk katılaşması için dondurucuya koymayın. Çıkardığınızda lokumunuz sulanır.)
(Not: Lokumu çabuk katılaşması için dondurucuya koymayın. Çıkardığınızda lokumunuz sulanır.)
7 Aralık 2014 Pazar
tarçınlı ve cevizli kurabiye
Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
- 8 çorba kaşığı şeker
- 125 gr. margarin (yumuşak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım çay bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
Bütün malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
6 Aralık 2014 Cumartesi
yoğurtlu barbunya salatası
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru barbunya (haşlanmış-süzülmüş)
- 6 adet mantar (haşlanmış ve iri küpler halinde doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber (közlenmiş ve küp küp doğranmış)
- 3 sivri biber (halka halka doğranmış)
- 3 kornişon turşu (küp küp doğranmış)
- 2 dal taze soğan (ince kıyılmış)
- maydanoz (kıyılmış)
- tuz
- pul biber
- sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
Bütün malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Üzerine tuz, pul biber ve sıvı yağ gezdirilerek karıştırılır. En son üzerine bir kasede çırpılmış olan yoğurtlu ve mayonezli sosu gezdirilir.
2 Aralık 2014 Salı
kavrulmuş makarna
Malzemeler:
- 1 paket (250 gr.) renkli makarna (veya herhangi bir makarna çeşidi)
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- su
- 1 tane tavuk bulyon tableti
Tencereye sıvı yağ ve makarna alınarak makarnalar yakılmadan kavrulur. Daha sonra üzerini geçecek kadar ılık su ilave edilerek kaynaması beklenir. Kaynamaya başladığında bulyon tablet elle ufalanarak eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)