31 Ekim 2014 Cuma

krem şantili kakaolu kek


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kakaolu krem şanti (toz halde)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2.5 su bardağı un
Yapılışı:


Bütün malzemeler sırasıyla derin bir kaba alınarak çırpılır. Yağlanıp un serpilmiş kek kalıbına dökülür. 170 dereceli fırında pişirilir.


12 Ekim 2014 Pazar

elmalı kek



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Üzeri İçin:

  • 3 elma
  • 2 - 3 çorba kaşığı şeker
  • yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:


Kek için gerekli malzemeler sırasıyla bir kaba alınarak çırpılır. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine dökülür. Üzeri düzeltilir. Elmaların kabukları soyulur ve ve orta kalınlıkta dilimlenir. Bir kasede şeker ve tarçın karıştırılır. Elma dilimleri bu tarçınlı şekere batırıldıktan sonra tepsideki kek harcının üzerine yan yana dizilir. 170 dereceli fırında pişirilir.






10 Ekim 2014 Cuma

bayram pilavı

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 1 havuç (küp küp)
  • 1 kapya biber (kırmızı biber)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • yarım su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

Sıvı yağ ile önce küçük doğranmış soğan ve küp küp doğranmış havuçlar kavrulur. Yine küp küp doğranmış kırmızı biberde eklenerek kavrulmaya devam edilir. Daha sonra salçalarda ilave edilir ve kokusu çıkana kadar çevrilir. Pirinç, tuz ve karabiber ilave edilir ve hepsi birlikte kavrulur. Et suyu ve su katılarak kaynamaya bırakılır. kaynadığında en son haşlanmış nohut ve bezelyeler eklenerek pişmeye bırakılır.



9 Ekim 2014 Perşembe

mısır unlu patlıcan kızartması


Malzemeler:
  • patlıcan
  • yumurta (bütün halde)
  • mısır unu
  • tuz 
  • karabiber
Kızartmak İçin:
  • sıvı yağ
Servis İçin:
  • sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:


Patlıcanlar alacalı soyulur ve dilimlenir. Tuz serpilir ve suyu sıkılır. Patlıcan dilimleri önce çırpılmış bütün bir yumurtaya daha sonra tuz ve karabiber ile karıştırılmış mısır ununa bulanır. Kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapılır.